MINDEN HÉTKÖZNAP 8:00 - 16:00 KÖZÖTT
+36 20/980-7623
horvathklima1@gmail.com
MINDENNAP 8:00 - 16:00 KÖZÖTT

VRF (VRV,GMV)

Az elmúlt évtizedekben elindult fejlesztés eredményeként ún. VRV-, vagy más néven: VRF- „multi- split” rendszerek kerültek forgalomba. Az elnevezés a „VRV=Variable Refrigerant Flow”, magyarul „Változtatható hűtőközeg-térfogatáram”, illetve „VRF=Variable Refrigerant Volume”, magyarul: „Változó hűtőközeg tömegáram” kifejezések rövidítéséből ered, melyek a szabadalmaztatott nevektől eltekintve hasonló rendszereket jelölnek. A Gree esetében is, ahol a GMV rövidítés a VRF megfelelője. Általánosságban véve olyan direkt elpárologtatós hűtő, és fűtőrendszereket értünk alattuk, amelyeknél egy kültéri hőcserélő egységre több (10-16) beltéri hőcserélő egység csatlakozik egy kiinduló gerincen keresztül, és az egyes beltérikhez jutó hűtőközeg mennyiség külön-külön szabályozható. A rendszer ma már igen sok esetben teljes sikerrel helyettesítheti a hagyományos központi klímaberendezéseket, annál lényegesen gazdaságosabb megoldást nyújtva. Akkor érdemes ezt a berendezést választani, mikor komplett nagy épületek (hotelek, irodaházak, nagy ipari létesítmények) hűtését - fűtését szeretnénk megoldani egy nagyteljesítményű energiatakarékos, hőszivattyús rendszerrel. Olyan helyeken, ahol a kisebb, lokálisabb jellegű légkondicionáló berendezések beszereltetése és üzemeltetése nem lenne gazdaságos megoldás. A VRF berendezések a komplex épületüzemeltetési rendszer részét képezik, amely teljes központi vezérelhetőséget tesz lehetővé. A lakossági 10-20 kW teljesítménytől a több megawattos telepekig számos helyen fellelhetők, de a legelterjedtebb a kereskedelmi alkalmazásuk. Irodákban, üzletekben, hotelekben nyújthat ideális megoldást, ahol egyszerű split klímákkal már nem biztosítható a kívánt teljesítmény. A rendszer saját vezérlése figyeli az egyes helyiségekben elérni kívánt hőmérsékletet, és a teljesítményét ennek megfelelően szabályozza. A beltéri egységekben található adagoló szelepekkel állítható be a kívánt elpárolgási hőmérséklet.

A beltéri egységek széles választéka kapcsolható a rendszerbe:

  • Oldalfali split klíma
  • Mennyezeti split klíma
  • Padlóra állítható split klíma
  • Kazettás split klíma
  • Légcsatornás split klíma


Cégünknek már megannyi sikeres VRF telepítésen végzett el, melyek azóta is közintézmények, hotelek, gyárak, laboratóriumok, és gazdasági épületek komplett hűtését-fűtését látják el gazdaságosan, és megbízhatóan.
MUNKÁINK

ezen a területen

Maximális szakértelem
100% elégedettségi garancia
Gyors és precíz munkavégzés

Kapcsolat

Maradt még kérdése? Keressen minket bizalommal!
5711 Gyula
Széchenyi utca 41.Cégünk szakképzett csapatai felkészülve várják a kisebb lakossági, illetve a nagyobb ipari megrendelések teljesítését!

Kapcsolat

Keressen minket bizalommal online vagy telefonon. A hét mindennapján elérhetőek vagyunk!

5711 Gyula, Széchenyi utca 41.