MINDEN HÉTKÖZNAP 8:00 - 16:00 KÖZÖTT
+36 20/980-7623
horvathklima1@gmail.com
MINDENNAP 8:00 - 16:00 KÖZÖTT

KARBANTARTÁS - SZERVÍZ

Lakossági klíma karbantartás

A felszerelt és üzembe helyezett készülékek karbantartását évente kétszer tavasszal és ősszel szükséges elvégezni! Amennyiben csak hűtésre használják elég az évi egy. Ha egészségesen akar klímát használni, ha nem akar több áramot fizetni, ha szeret egészséges környezetben élni, és ha szeretné, hogy megmaradjon a készülék garanciája, akkor érdemes szakemberre bízni ezt a feladatot is.

Az elhanyagolt, nem szakszerűen és a kellő rendszerességgel tisztított split klíma beltéri egységek belső felületén, ventilátorán, csepptálcájában lerakódott szennyeződésen a párás, sötét környezetben kialakulnak a baktérium, gomba, penész stb. telepek, melyek a készülék elindításakor, működésekor a helyiség levegőjébe juttatják a kórokozók hadát, majd onnan szemünkbe, orrunkba tüdőnkbe jutva olyan légúti betegségek kialakulásának kockázatát növelik, mint az allergia, asztma, legionella stb. Laikus szemek kívülről tisztának látják azokat a készülékeket, amiben sok esetben már burjánzanak a kórokozók, és komoly veszélyt jelentenek a légtérben tartózkodó személyekre.

Szivárgásvizsgálat

A magaslégköri ózonréteg védelme és a légköri üvegházhatás csökkentése érdekében hozott nemzetközi és hazai jogszabályok a legalább 5 tonna CO2 egyenértékű hűtőközeg töltetű berendezések (ipari, kereskedelmi és komfort hűtőgépek, klímaberendezések, hőszivattyúk) üzemeltetőinek 2008. január 1-től törvény írja elő a kötelező szivárgásvizsgálat elvégzését.

Az ózonkárosító anyagokról szóló 2037/2000/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet 17. cikke (2010. január 1-től az 1005/2009/EK rendelet), a 14/2015. (II.10.) kormányrendelet, valamint az egyes fluortartalmú üvegházhatású gázokról szóló 824/2006/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet (F-gáz rendelet) 3. cikke a helyhez kötött berendezések kötelező évenkénti, nagyobb rendszereknél ennél gyakoribb szivárgásvizsgálatot ír elő, melyet csak arra kiképzett és képesített személyek és vállalkozások végezhetnek.

Ezt 5t-50 t CO2 egyenértékű hűtőközeg-töltettel rendelkező rendszerek esetén évente, 50-500 t CO2 egyenértékű hűtőközeg-töltet esetén fél évente, míg több. mint 500 t CO2 egyenértékű hűtőközeg- töltet esetén negyedévente kell elvégezni.

A környezetvédelmi felügyelők várhatóan komoly ellenőrzéseket fognak végezni, mulasztás esetén pedig jelentős bírságokat szabhatnak ki.

A szivárgásvizsgálat elvégzését az Országos Monitoring és Képviselő Testület (OMKT) által képesített cégek tehetik meg.

Cégünk rendelkezik a szükséges képesítéssel, melyet a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság honlapján (nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu) Ön is ellenőrizhet.

Hűtőkamrák karbantartása és hűtőkör szervizelése

Az elkészült hűtőkamra használati élettartamát megnövelheti, ha rendszeres, és szakszerű karbantartást végeztetnek azokon. Mi minden praktikus tudnivalót megosztunk Önnel és hatékony segítséget nyújtunk karbantartáskor. Általában a karbantartást a szivárgásvizsgálattal egy csomagban vállaljuk. Megadott időközönként szakértőnk megjeleni a helyszínen, és elvégzi a hűtőkör szivárgásvizsgálatát, és le ellenőrzi annak állapotát. Ha meghibásodás történik, a szerviz csapatunk orvosolja a problémát.
MUNKÁINK

ezen a területen

Maximális szakértelem
100% elégedettségi garancia
Gyors és precíz munkavégzés

Kapcsolat

Maradt még kérdése? Keressen minket bizalommal!
5711 Gyula
Széchenyi utca 41.